Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη στο Γραφείο του Νομάρχη με θέμα την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων στη Σάμη.


Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Μητροπολίτη συνάντηση – σύσκεψη στο Γραφείο του Νομάρχη με θέμα την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων στη Σάμη.
Τονίστηκε η σπουδαιότητα για το Νομό μας του γεγονότος, η μεγάλη Θρησκευτική, Ιστορική και πολιτιστική αξία του.
Σε αυτή την σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων, ο Πρωτοσύγκελος Π. Φωκάς, ο Εφημέριος της Σάμης Π. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Ε. Βαλέττας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σάμης κ. Π. Δρακουλόγκωνας και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Διονύσης Σπαθής. Εισηγητής ήταν ο Πατέρας Γεώργιος Αντζουλάτος που έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών την σχετική έρευνα.
Αποφασίστηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων να γίνει στο λιμάνι της Σάμης με την δέουσα λαμπρότητα και την ανάλογη θρησκευτική ευλάβεια.
Ο Νομάρχης συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη και τον Πατέρα Αντζουλάτο για τις πολύχρονες προσπάθειες και τόνισε ότι η Νομαρχία θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια συνεργαζόμενη με την Ιερά Μητρόπολη, τον Δήμο Σάμης και όλους τους φορείς του Νομού μας.
Τόνισε την αξία ενημέρωσης των πολιτών καθώς και την διοργάνωση μίας επιστημονικής ημερίδας στο Αργοστόλι πριν την άφιξη των Ιερών Λειψάνων.
Κοινή πεποίθηση είναι ότι η συμμετοχή όλων των Αρχών, Φορέων και των πολιτών του Νομού μας θα λάβει καθολικό χαρακτήρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ