Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου του 20ου αιώνα και προστάτου της νήσου Αιγίνης Αγίου Νεκταρίου στη περιοχή της παλικής. 2 ιεροί ναοί τιμώνται επ ονόματι του Αγίου, ο ἐνας παρεκκλήσι της μονής του Κορωνάτου και ο άλλος κτιτορικός της οικογένειας του καθηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής μονής του Αγίου Παύλου, αρχιμανδρίτη Παρθένιου στα Χαβδάτα.

Στο μοναστἠρι του Κορωνάτου τελέστηκε πανηγυρική αγρυπνία από 20:00μμ-2:00πμ. Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου προς τον Άγιο υπήρξε μεγάλη, ενώ μετά το πέρας της αγρυπνίας παρατέθηκε εόρτιον κέρασμα από τις εορτάζουσες καλόγριες του μοναστηριού μ. Νεκταρία & Θεοκτίστη. Την αγρυπνία λάμπρηναν με τις βυζαντινές μελωδίες ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος, και οι ιεροψάλτες του μοναστηριού Σπυρίδων Έρτσος, Σπυρίδων Θεοτοκάτος & Συνοδινός Γεράσιμος.

Εξίσου μεγάλη υπήρξε και η συμμετοχή του κόσμου στα Χαβδάτα. το εσπέρας της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός από 18:00μμ-20:00μμ και στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα από την οικογένεια του πολυσέβαστου γέροντα. Ανήμερα της εορτής από 07:30πμ-11:00πμ τελέστηκε η πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά το Αγιορειτικό τυπικό από τον εφημέριο της ενορίας Χαβδάτων π. Γεράσιμο Σφαέλο, ενώ ο π. Χαράλαμπος Μαρκέτος και ο Συνοδινός Γεράσιμος έψαλλαν τα τυπικά και τους Μακαρισμούς της Κυριακής & της εορτής.

Είθε ο Άγιος Νεκτάριος και η Αγία Θεοκτίστη να διαφυλλάτουν τους Χριστιανούς σε τούτους τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και όπως λέγει ο Άγιος Γέροντας μας π. Παρθένιος να οικονομήσουν το συμφέρον της ψυχής μας.


Χρόνια πολλά & ευλογημένα σε όλους και καλό Σαρανταήμερο.